Leerlingen D’n Overkant sporten 6500 euro bij elkaar voor Oekraïense kinderen in Etten-Leur

13 april 2022

ETTEN-LEUR - Het leek wel feest rondom basisschool D’n Overkant: muziek, sportende kinderen én docenten, aangemoedigd door publiek. Maar wel met een serieus doel: geld inzamelen voor de inrichting van speelkamers voor de Oekraïense kinderen in Etten-Leur.

Het programma bestond uit buitenactiviteiten, waar de weergoden zich perfect bij aansloten. Leerling Juul, zanger bij het Kinderen voor Kinderen-koor, opende met het toepasselijke liedje Kind zijn en na de warming-up konden 635 basisschoolleerlingen, verdeeld over 25 groepen, los gaan op vijf hindernisbanen.

Leerkrachten en helpende ouders moesten daarvoor al vroeg aan de slag. Om 7 uur werd het schoolplein en de omgeving omgetoverd tot een sportterrein waar geklommen, gesprongen, gehinkeld, gehold en gezweet werd met gebruik van attributen en hooibalen, beschikbaar gesteld door ARV Achilles en meedenkende ouders.

Geld inzamelen
Hoewel interne begeleiders en directie de aanzet gaven, werd het plan voor de sponsorloop uitgedokterd door de kinderen van de leerlingenraad. Zij namen de leiding en maakten hun medeleerlingen enthousiast om op pad te gaan. Langs familie en vrienden en door de wijk, met het mobieltje in de hand om met QR-code sponsorgeld in te zamelen. Geld doneren via de website kon ook. 

De school zelf droeg 50 cent per leerling bij. Het resultaat: een bedrag van ruim 6500 euro, dat met een symbolische cheque door burgemeester Miranda de Vries bekend werd gemaakt.

Alles achterlaten
Fabian de Raaf (11) uit groep 7, Anouk van de Looi (12) en Liz Burggraaf (11) uit groep 8 leggen uit wat de plannen zijn. ,,We willen speelkamers inrichten voor de Oekraïense kinderen. Die moesten alles achterlaten!” 

Om hoeveel kinderen het precies gaat, en hoe oud die zijn, weten ze nog niet. Maar ze zijn wel van plan om de locaties, het Turfschip en Vincents, te bezoeken. ,,We gaan vragen wat ze graag willen hebben.” Hoe? ,,Nou, met Google translate of in het Engels.” En wat dat kopen betreft, dat gaan de leerlingen samen overleggen en dan naar de winkel, of online natuurlijk.

Dagje uit
Mocht er nog wat over zijn dan willen Fabian, Anouk en Liz dat geld besteden aan een dagje uit voor de Oekraïense kinderen.

Op meer scholen zijn of worden acties gevoerd. Onder het motto ‘Heel Hofstee helpt’ organiseerde basisschool De Hofstee op gistermiddag allerlei activiteiten en een markt waar kinderen zelfgemaakte spullen verkochten. De school kon rekenen op ruim duizend bezoekers. De opbrengst is voor giro 555.

BRON: BN De Stem | Fotocredits: © Pix4Profs/Marcel Otterspeer
Media
  • 10PI_sponsorloop