Etten-Leur heeft een nieuwe voorleeskampioen (en twee jonge voorleesambassadeurs)

07 februari 2022
ETTEN-LEUR - Felien Koevoets heeft dit weekend de Etten-Leurse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij mag de eer van Etten-Leur verdedigen in volgende rondes.

Twaalf leerlingen van basisscholen in Etten-Leur lazen zaterdag een passage voor uit een geliefd boek, in de hoop daarmee de lokale voorleeskampioen te worden. Dat deden ze in de bibliotheek in De Nobelaer. Hun klasgenoten, familie en leerkrachten konden de wedstrijd via een livestream volgen.

Plezier
De jury bestond uit een medewerker van boekenwinkel Bruna en schrijvers Tamara Geraeds en Jeroen van Unen. Zij kozen Felien, leerlinge van ’t Carillon, als voorleeskampioen. Juryvoorzitter Geraeds: ,,Felien scoorde op alle punten hoog. Het was prettig om naar haar te luisteren en ze straalde plezier uit.” 

Felien mag nu namens Etten-Leur naar de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 12 maart. Ook is zij dit jaar voorleesambassadeur van cultuurhuis De Nobelaer; dat doet ze samen met Britt de Jong van basisschool De 4 Heemskinderen, die zaterdag de tweede plaats behaalde.

BRON: BN De Stem
Fotocredits: Yvonne van Bijnen - Persgroep
Media
  • voorleesambassadeurs