Onze scholen gaan weer open, maar voorzichtigheid blijft belangrijk

05 februari 2021

Beste ouders en collega’s,

De overheid heeft bepaald dat de basisscholen weer open gaan per maandag 8 februari 2021. 

Allereerst zijn we heel blij met het feit dat we elkaar weer mogen zien en dat we ons vak mogen uitoefenen. Maar we zijn ook heel eerlijk als we toegeven dat we de opening ook wel spannend vinden. Niet zozeer omdat we veel besmettingen hebben opgelopen in het afgelopen jaar, maar wel vanwege alle berichtgeving rondom de zeer besmettelijke Britse variant. Al deze communicatie maakt ons bang en dat geeft geen fijn gevoel.

Onze scholen gaan wel gewoon open, want we denken dat dit uiteindelijk het beste is voor onze kinderen. Ons onderwijshart is sterker dan de angst, maar we gaan wel met alle voorzichtigheid weer open.  We passen de regels maximaal binnen onze mogelijkheden toe. Dat kan per pand verschillen, want de situaties in alle onderwijspanden zijn verschillend. 

Veel scholen waren al overgegaan op het continurooster, maar nog niet allemaal. Dus binnen onze scholen zijn er verschillende regels. De hoofdregel blijft 1,5 meter afstand voor volwassenen, maar niet voor kinderen. 

We maken een verscherping op ons ‘ziektebeleid’. Iedereen, dus ook kinderen, met een lichte verkoudheid moeten thuis blijven. Deze maatregel is ter bescherming van onze leerlingen en leerkrachten. We weten nu eenmaal niet precies waar de besmettingen vandaan komen bij de Britse variant, dus maximale voorzichtigheid is geboden. Ik doe dan ook een sterk appel op iedereen om deze maatregel te respecteren, want veiligheid is in ieders belang.

Als afsluiting wil ik iedereen toch een mooie start toewensen. Laat de angst niet regeren, maar wees wel voorzichtig en geniet ook van het weer samenzijn. 

Warme groet,

Petra den Hollander | Bestuurder SKPOEL

Media
  • female-teacher-disinfecting-her-desk-classroom