Update 1 | Coronavirus - Wie had dit ooit verwacht?

19 maart 2020
Beste leerlingen, ouders en collega’s,

Wie had dit ooit verwacht? 
Alle scholen dicht en het onderwijs wordt (deels) thuis uitgevoerd.

In januari 2020 (bij mijn start als bestuurder) had ik een dergelijke situatie nooit voor ogen gehad,
maar nu, maart 2020, zitten we er volop in.
En wat treft mijn verbazing? Dit gaat (tamelijk) vlekkeloos. De overheid kondigde zondag de sluiting van de scholen aan en op maandag hebben alle schoolteams instructies opgesteld om het onderwijs thuis zo goed mogelijk voort te zetten.

Afgelopen maandag en dinsdag hebben veel kinderen hun schoolboeken opgehaald. We krijgen volop berichtjes van leerlingen en leerkrachten over onderwijsvormen die soms ook heel grappig en innovatief zijn. Van instructie- tot felicitatiefilmpjes, allemaal erg mooi en leuk om te zien. 
SKPOEL en de leerkrachten krijgen van uitgeverijen diverse aanbiedingen om kosteloos gebruik te maken van digitaal materiaal. En op LinkedIn en Facebook delen onderwijsmensen uit het hele land tal van lesmateriaal met elkaar. Fantastisch!

Alle leerkrachten werken deels vanuit thuis en deels in de (lege) school. We gebruiken de komende weken om diverse taken op te pakken. Soms ruimt een leerkracht een ‘klas of magazijn’ op, wordt er lesmateriaal gemaakt ,een nieuwe methode voorbereid óf vakliteratuur gelezen en uiteraard worden leerlingen op afstand begeleid. Genoeg te doen!

Daarnaast worden sommige kinderen nog wel op school opgevangen. Dit zijn de kinderen met ouders in de kritische sectoren. Zo kunnen we ons steentje bijdragen aan het draaiende houden van de samenleving, maar vooral ook de ondersteuning van de cruciale beroepsgroepen.

Dus met alle zorgen, die er uiteraard wel zijn, blijft iedereen ‘in controle’ en ontstaat er zelfs nieuwe energie! Bijzonder om dit te zien en mee te maken.

We hebben ervoor gekozen om alle communicatie via de scholen te laten lopen, dus centrale informatie via de algemene website van SKPOEL zal zeer beperkt zijn. 

Maar dit bericht wil ik zeker geplaatst hebben. Namelijk een bedankbericht aan alle leerlingen, ouders en vooral collega’s voor het geruisloos meewerken aan deze bijzondere situatie. DANK!
Hopelijk kijken we over een poosje terug op deze unieke situatie en zullen we dit nóóit meer zo meemaken. 

Hartelijke groet,

Petra den Hollander
Bestuurder SKPOEL

Media
  • Update_1_Coronavirus_websiteversie