Mededeling vanuit SKPOEL rondom coronavirus

11 maart 2020


Beste leerlingen, ouders en collega’s,

 

De situatie rondom het coronavirus (met name in Brabant) is uniek en vraagt nieuw gedrag van ons. Want nog niet eerder* is er sprake geweest van zoveel wereldwijde media-aandacht en nationale richtlijnen vanuit GGD en RIVM voor een griepvirus.

Als onderwijsinstelling bezitten we geen specifieke medische kennis, daarmee zijn we dus ook niet bekwaam in het herkennen van symptomen en zeker niet in het bedenken hoe we moeten handelen in de diverse situaties. Daarom volgen we strikt de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Deze informatie hebben de scholen in de afgelopen weken ook met jullie gedeeld.

Met ingang van deze week (9 maart) volgen we dan ook de aanscherpte richtlijnen en daarmee vragen we leerlingen en leerkrachten met hoestklachten zonder koorts thuis te blijven (of vanuit huis te werken).

Tot nu toe was er geen sprake van concrete besmettingen, maar dinsdagmorgen is bekend geworden dat bij een moeder van twee leerlingen van een SKPOEL-school, officieel een besmetting met het coronavirus is vastgesteld. De kinderen blijven uit voorzorg voorlopig thuis. De ouders/verzorgers van de desbetreffende SKPOEL-school zijn al door de directeur van deze school op de hoogte gesteld. 

De GGD, het RIVM en de gemeente Etten-Leur geven allemaal aan dat de medeleerlingen en leerkrachten van de betreffende klassen gewoon naar school mogen en dat we geen verdere maatregelen hoeven te treffen.

Het betreffende gezin krijgt een contactonderzoek, zodat de GGD zicht krijgt op de oorsprong van de besmetting.

Als er nieuwe informatie beschikbaar is, zullen we dit met jullie delen via de bekende kanalen. Op onze website (www.skpoel.nl) plaatsen wij onder het kopje Actueel > Nieuws & Mededelingen de meest actuele informatie.

Wat SKPOEL betreft … houden we het hoofd koel, volgen we vooral de richtlijnen van de GGD en RIVM en gaan we zoveel mogelijk door met het verzorgen van onderwijs. 

Hartelijke groet,

namens SKPOEL, 

Petra den Hollander
 


*voor zover bij mij bekend
Media
  • Mededeling Coronavirus