Rekendag op De Hofstee

03 april 2019

,,Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, een. Eeeeuuuuu!" Luidkeels, getooid in gekleurde T-shirts en papieren in verschillende kleuren omhooghoudend, trappen de leerlingen en leerkrachten van basisschool De Hofstee in Etten-Leur hun rekendag af. Samen vormen ze op het naastgelegen voetbalcourt het logo van de school, prachtig zichtbaar vanaf het dak.


Deze woensdag geen gewone les, maar rekenen 'op een leuke en leerzame manier'. Waarbij volgens Judith Balemans, coördinator bovenbouw van De Hofstee, ook de verbinding met kunst wordt gemaakt. ,,Alle groepen van de school zijn er mee in de weer. Ze doen zelf proefjes, zijn bijvoorbeeld bezig met perspectief. Rekenen is over het algemeen een vrij statisch vak, dat veranderen we nu. Het is ook waar De Hofstee voor staat; 'Wij maken leren leuk'.”

 

Spelletjes, gezichtsbedrog en perspectief

 

Bij Koen uit groep drie is het in ieder geval een schot in de roos. Hij heeft het niet zo op rekenen, maar op deze manier heeft hij er wel zin in. ,,We doen een spelletje met een balletje waarmee we sommen raden. Zo is rekenen echt leuk." Nikki uit groep acht heeft weinig aanmoediging nodig. Zij krijgt extra lessen wiskunde en stoeit al met Pi. ,,Als je dan ook nog op een spelletjesmanier gaat rekenen, dan maakt dat het alleen maar extra leuk. We gaan aan de slag met gezichtsbedrog en perspectief met foto's. Bijvoorbeeld dat het lijkt alsof iemand de Eiffeltoren vasthoudt.”

Ouders 

Voor Caitlin uit groep zes vormt de rekendag een welkome afwisseling van de normale lessen. ,,Je krijgt nu op een andere manier les. We maken zeven opdrachten en die laten we straks aan onze ouders zien.”

Het is de derde keer dat de basisschool meedoet aan de landelijke rekendag. Aan het einde van de ochtend bekijken de ouders van de ongeveer 480 leerlingen wat hun kroost heeft gefabriceerd.

Bron: BN DeStem | Foto: Pix4Profs/Gerard van Offeren
Media
  • rekendag