Sonate voltooit droom van mooie plek voor alle scholen in Etten-Leur

29 augustus 2018
,,De Sonate ligt heel mooi tussen muzikale straten'', klinkt het woensdagmorgen uit honderden kelen op het schoolplein aan de Hobodreef in Etten-Leur.

Het gelegenheidskoor dat het speciale lied zingt bestaat uit leerlingen en leerkrachten van de basisscholen 't Carillon, De Klankhof en Het Kompas en van kindercentrum Bellefleur. Ze hebben samen met de kinderopvang, het buurtbelang en het sociaal wijkwerk hun intrek genomen in de nieuwe brede school in de wijk de Grauwe Polder. het gebouw tegenover sporthal De Gong.  

Sprookje
Burgemeester Miranda de Vries  is deze morgen naar het gebouw tegenover sporthal De Gong gekomen  om de opening voor haar rekening te nemen. Voor het zo ver is, heeft zij een sprookje in de aanbieding voor de kinderen en hun leerkrachten.
,,Er was eens een droom waarbij alle scholen in Etten-Leur een mooie plek hadden. Er waren al zeven van die hele mooie plekken maar in de Grauwe Polder nog niet. Hier was alles vorig jaar nog apart", vertelde De Vries.

,,Maar nu is de droom compleet  met de achtste en laatste nieuwe school die hier nu staat. Jullie kunnen je ogen open doen want het is allemaal echt en het is heel mooi geworden. Ik wens jullie veel plezier, hoop dat jullie hier een mooie tijd hebben en dat jullie ook nog wat leren."

Sleutel
Aan de vier directeuren van de basisschool en het kindercentrum overhandigde de burgemeester vervolgens een grote symbolische sleutel van het gebouw. Om de verbondenheid van de scholen en Bellefleur in beeld te brengen knoopte ze vervolgens vier felgekleurde linten aan elkaar.  

De  gemeente Etten-Leur begon vijftien jaar geleden met het stichten van brede scholen. De gemeente doet dat om de school, kinderopvang en peuteropvang allemaal onder één dak te brengen. Daarmee kunnen 'doorgaande leerlijnen' ontstaan, waardoor kinderen in het begin van hun schoolloopbaan te maken krijgen met één gezamenlijke werkwijze. 

BRON: BN DE STEM
Media
  • opening-sonate-1024x682